Not Translated
Not Translated

ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΙΜΣ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ "ΒΑΣΙΛΙΑ" ΤΟΥ NBA

Αρθρογράφος Hall Of Famer 17/07/2024 0 Comment(s)

Ο Λεμπρόν Τζέιμς με την κίτρινη φανέλα των Λέικερς χαμογελά και κρατά μία μπάλα μπάσκετ στο γήπεδο

 

Ο Λεμπρόν Τζέιμς γεννήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου του 1984 και είναι 39 χρόνων.

 

Το επίσημο ύψος του Λεμπρόν είναι 2.06 m και αγωνιζεται στη θέση του Forward (συνήθως στη θέση "3").

 

Αγωνίζεται στο πρωτάθλημα μπάσκετ των ΗΠΑ, το NBA, από το 2003 και βάσει συμβολαίου θα συνεχίσει ως και το 2026 κάτι το οποίο θα τον καταστήσει τον μακροβιότερο παίκτη στην ιστορία της αμερικανικής λίγκας.

 

Οι Μπλούζες και τα Παπούτσια Λεμπρόν Τζειμς

 

Στο Hall of Brands θα βρεις τη συλλογή από κοντομάνικες μπλούζες και φούτερ με τον αριθμό και το όνομα του Λεμπρόν Τζέιμς και λογότυπα των Los Angeles Lakers

 

Δες Όλα τα Μπασκετικά Παπούτσια!

 

Οι αθλητικές εμφανίσεις του LeBron James από την Nike και την Jordan θα σου κεντρίσουν το ενδιαφέρον, ενώ τα μπασκετικά αθλητικά παπούτσια του Lebron James θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις και να ενισχύσεις το παιχνίδι σου με στυλ και αυτοπεποίθηση σε κάθε κίνηση στο γήπεδο.

 

Δες Όλη τη Συλλογή NBA!

 

Τα πρώτα χρόνια της ζωής του Lebron James

 

Γεννημένος στο Άκρον του Οχάιο από μια νεαρή μητέρα 16 ετών και έναν πατέρα με βεβαρυμένο ποινικό μητρώο που απουσίαζε από τη ζωή του, ο LeBron James μεγάλωσε μέσα σε δύσκολες συνθήκες. 

 

Μαζί με τη μητέρα του Γκλορια, μετακινούνταν συχνά από διαμέρισμα σε διαμέρισμα στις φτωχότερες γειτονιές του Άκρον, ενώ εκείνη πάσχιζε να βρει σταθερή δουλειά. 

 

Συνειδητοποιώντας την ανάγκη για ένα πιο σταθερό οικογενειακό περιβάλλον, η Γκλόρια τον έστειλε να ζήσει με την οικογένεια του Φρανκ Γουόκερ, ενός προπονητή αμερικάνικου ποδοσφαίρου και πατέρα του κολλητού του, που τον εισήγαγε στο μπάσκετ όταν ήταν μόλις εννέα ετών.

 

Πώς να διαλέξεις τα Καλύτερα Μπασκετικά Παπούτσια!
 

 

Ο James ξεκίνησε να παίζει οργανωμένο μπάσκετ στην πέμπτη δημοτικού και συνέχισε να διαπρέπει στο St. Vincent - St. Mary High School στο Άκρον. 

 

Ως 14χρονος το 1999, είχε εξαιρετικές επιδόσεις που τράβηξαν την προσοχή σε εθνικό επίπεδο. 
Κατά τη διάρκεια της τελευταίας του χρονιάς, αρκετοί από τους αγώνες του στο high school μεταδόθηκαν σε εθνικά κανάλια όπως το ESPN, με το Πανεπιστήμιο του Άκρον να φιλοξενεί τους αγώνες καθώς το πλήθος κόσμου, που ήθελε να δει τον διάδοχο του Michael Jordan από κοντά, δε χωρούσε στο γήπεδο του λυκείου του.

 

Ο νεαρός Λεμπρόν Τζέιμς καρφώνει σε αγώνα μπάσκετ στο σχολικό πρωτάθλημα

Ο Λεμπρόν Τζέιμς σε νεαρή ηλικία στο σχολικό πρωτάθλημα

 

Η σύζυγος και τα παιδιά του Λεμπρόν Τζειμς

 

 

Ο LeBron James δεν είναι μόνο ένας από τους πιο επιτυχημένους και διάσημους μπασκετμπολίστες όλων των εποχών, αλλά και ένας αφοσιωμένος οικογενειάρχης. 
Η οικογένειά του αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ζωής του και είναι πάντα στο πλευρό του.

 

Με τη σύζυγό του, Savannah James, είναι μαζί από τα εφηβικά τους χρόνια καθώς υπήρξαν high school sweethearts. 

Μαζί έχουν τρία παιδιά: τον LeBron James Jr., γνωστό και ως "Bronny", τον Bryce Maximus James και την κόρη τους Zhuri Nova James.

 

Ο Bronny James ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του στο μπάσκετ.
Το όνειρο του LeBron να αγωνιστεί μαζί με τον γιο του στο NBA θα πραγματοποιηθεί παρά το γεγονός ότι ο Bronny, στις 24 Ιουλίου του 2023, υπέστη ανακοπή καρδιάς σε μια προπόνηση του κολλεγίου USC στο οποίο αγωνιζόταν.

 

Σε λιγότερο από ένα χρόνο, ο Bronny επιλέχθηκε στην θέση 55 του δεύτερου γύρου του 2024 NBA Draft από τους Λος Άντζελες Λέικερς όπου θα είναι συμπαίκτης του πατέρα του δημιουργώντας το πρώτο δίδυμο πατέρα-γιού στην ιστορία.

 

Ο Bryce Maximus, αν και νεότερος, δείχνει επίσης ενδιαφέρον και ταλέντο στον αθλητισμό διαπρέποντας στο Sierra Canyon High School, το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα μπασκετικά προγράμματα στην Αμερική.

 

Η μικρή Zhuri, είναι η πριγκίπισσα της οικογένειας και συχνά κλέβει την παράσταση με τη γοητεία και την προσωπικότητά της, έχοντας και το δικό της κανάλι στο Youtube με το όνομα "All Things Zhuri".

 

Ο Λεμπρόν Τζέιμς και η οικογένειά του

O Lebron James με τη γυναίκα και τα παιδιά του

 

Lebron James: The Chosen One

 

Στις αρχές του 21ου αιώνα, όταν ο LeBron James ήταν 17 χρονών, η φήμη του ως μπασκετικό φαινόμενο άρχισε να εξαπλώνεται ραγδαία. 

Αποκορύφωμα ήταν το εξώφυλλο του στο Sports Ilustrated, το οποίο ήταν πρωτοφανές για την εποχή, όπου εκεί έλαβε το χρίσμα του "The Chosen One".

 

Ο Lebron James στο εξώφυλλο του περιοδικού Sports Illustrated

Το εξώφυλλο του περιοδικού Sports Illustrated με τον Lebron

 

Λίγο αργότερα, ο LeBron έκλεισε την πρώτη του επαγγελματική συμφωνία. 

Οι προσδοκίες που δημιούργησε το μοναδικό του ταλέντο και η δημοφιλία του ώθησαν την Nike να του προσφέρει 90 εκατομμύρια δολάρια, πριν καν παίξει στο επίπεδο NBA.

 

Η Καριέρα του LeBron James στο NBA

 

Ο LeBron James επιλέχθηκε στο νούμερο 1 του ντραφτ του 2003 από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς και οδήγησε την ομάδα στην πρώτη της εμφάνιση σε τελικούς NBA το 2007, αν και ηττήθηκαν από τους Σαν Αντόνιο Σπερς. 

  • Το 2010, μετά το “The Decision” και την αποχώρηση του από τους Cleveland Cavaliers, μετεγγράφηκε στους Miami Heat και δημιούργησε μία superteam ενώνοντας τις δυνάμεις του με τους Dwyane Wade και τον Chris Bosh

 

 Dwyane Wade, Lebron James και Chris Bosh στους Miami Heat

Chris Bosh, Dwyane Wade και Lebron James στους Miami Heat

 

Στην πρώτη του σεζόν στο Μαϊάμι, η ομάδα έφτασε στους τελικούς, αλλά έχασε από τους Ντάλας Μάβερικς του Dirk Nowitzki.
 

  • Το 2012 κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα, οδηγώντας το Miami στη νίκη επί των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και κερδίζοντας το βραβείο MVP των τελικών.
     
  • Το 2013 κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα NBA, κερδίζοντας και πάλι το βραβείο MVP των τελικών απέναντι στους Σαν Αντόνιο Σπερς.
     
  • Το 2016 επέστρεψε στους Κλίβελαντ Καβαλίερς και κατέκτησε το τρίτο του πρωτάθλημα, πραγματοποιώντας μία τεράστια ανατροπή καθώς ανέτρεψε το 3-1 της σειράς με το οποίο προηγούνταν οι Golden State Warriors του Stephen Curry
     

Αυτό είναι, μέχρι και σήμερα, το κορυφαίο comeback στην ιστορία των NBA Finals.
 

  • Το 2020 κατέκτησε το τέταρτο πρωτάθλημα με τους Λος Άντζελες Λέικερς, κατακτώντας για τέταρτη φορά το βραβείο MVP των τελικών. 
     

Έχει λάβει μέρος σε 18 All-Star Games, κερδίζοντας τρία βραβεία All Star Game MVP, ενώ είναι και είναι δύο φορές χρυσός Ολυμπιονίκης με την Εθνική Ομάδα των ΗΠΑ. 

Συνολικά έχει κερδίσει 4 Πρωταθλήματα NBA, έχει υπάρξει 4 φορές NBA Finals MVP, 4 φορές NBA Regular Season MVP, ενώ είναι και ο 1ος σκόρερ στην ιστορία του NBA.

 

Το 2021, στην επέτειο 75 χρόνων της λίγκας, συμπεριλήφθηκε στην επιλογή των 75 καλύτερων παικτών στην ιστορία του NBA.

 

Ο Λεμπρόν Τζέιμς σηκώνει το πρωτάθλημα NBA με τους Cleveland Cavaliers

Ο Λεμπρόν Τζέιμς σηκώνει το πρωτάθλημα NBA με τους Cleveland Cavaliers το 2016

 

 

Lebron James: The Decision (Η Απόφαση)

 

Ο LeBron James έκανε χρήση στον opt out όρο στο συμβόλαιό του και έμεινε ελεύθερος την 1η Ιουλίου 2010. 

Αμέσως πολλές ομάδες, όπως οι Σικάγο Μπουλς, οι Λος Άντζελες Κλίπερς, οι Μαϊάμι Χιτ, οι Νιου Γιορκ Νικς, οι Νιου Τζέρσεϊ Νετς και οι Κλίβελαντ Καβαλίερς, εξέφρασαν ενδιαφέρον για τον παίκτη. 

Στις 8 Ιουλίου, ανακοίνωσε την απόφασή του να υπογράψει με τους Μαϊάμι Χιτ σε μια ζωντανή εκπομπή του ESPN με τίτλο "The Decision", δηλαδή “Η Απόφαση”.

 

Μετά την ανακοίνωσή του, ο LeBron αντιμετώπισε έντονη κριτική από αθλητικούς αναλυτές, στελέχη, οπαδούς και πρώην παίκτες. 

 

Η διαδικασία της ανακοίνωσης θεωρήθηκε υπερβολική και αντιεπαγγελματική, καθώς ούτε οι ομάδες που τον διεκδικούσαν δεν γνώριζαν την απόφασή του μέχρι λίγα λεπτά πριν από την εκπομπή. 

 

Ο ιδιοκτήτης των Καβαλίερς, Νταν Γκίλμπερτ, εξέδωσε ανοιχτή επιστολή καταδικάζοντας τις πράξεις του LeBron, ενώ οργισμένοι οπαδοί των Cavaliers έκαιγαν τη φανέλα του και εξέφραζαν με κάθε τρόπο το μίσος τους και την απέχθειά τους. 

 

Η φράση "παίρνω τα ταλέντα μου στο South Beach" έγινε σύμβολο για τους επικριτές του. 
Λίγο πριν από την ανακοίνωση του LeBron, οι Κρις Μπος και Ντουέιν Γουέιντ, δήλωσαν επίσης ότι θα υπογράψουν στους Χιτ δημιουργώντας τους Big 3.

 

Στιγμιότυπο από την εκπομπή του ESPN "The Decision"

Στιγμιότυπο από την εκπομπή του ESPN "The Decision"

 

 

Υπήρχαν αναφορές ότι από το 2006, το τρίο είχε συζητήσει τη δυνατότητα συνεργασίας τους το 2010. 
Ο πρόεδρος των Χιτ, Πατ Ράιλι, έπαιξε κρίσιμο ρόλο στο να πείσει τον LeBron να ενταχθεί στην ομάδα.

 

Παίκτες θρύλοι του παρελθόντος, όπως ο Michael Jordan και ο Μάτζικ Τζόνσον κατέκριναν τον LeBron για τη δημιουργία μιας "superteam" αντί να προσπαθήσει να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα ως ο βασικός ηγέτης όπως έκαναν εκείνοι.


Η εκπομπή αυτή συγκέντρωσε 2,5 εκατομμύρια δολάρια για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Boys & Girls Club και 3,5 εκατομμύρια δολάρια από διαφημιστικά έσοδα που δόθηκαν σε άλλα φιλανθρωπικά ιδρύματα.

 

Ως αποτέλεσμα του Decision, ο LeBron απέκτησε τη φήμη ενός από τους πιο αντιπαθείς αθλητές της Αμερικής, σημειώνοντας μια ριζική αλλαγή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

 

Με τον καιρό, ο LeBron εξέφρασε κάποιες ενοχές για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την ανακοίνωση της μεταγραφής του.

 

Λεμπρόν Τζέιμς: Η Περιουσία

 

Τον Ιούνιο του 2023, ο LeBron James έγινε ο πρώτος εν ενεργεία παίκτης του NBA που έφτασε το ορόσημο του δισεκατομμυριούχου και ο δεύτερος παίκτης του NBA συνολικά που απέκτησε αυτή τη διάκριση, μαζί με τον θρυλικό Michael Jordan.

 

Μέχρι τότε, ο LeBron είχε κερδίσει 387 εκατομμύρια δολάρια από τα συμβόλαιά του με τους Cleveland Cavaliers, Miami Heat και Los Angeles Lakers, ενώ είχε επίσης αποκομίσει άλλα 900 εκατομμύρια δολάρια από διάφορες επιχειρήσεις και χορηγίες, όπως το lifetime contract του με τη Nike, τα franchises Blaze Pizza και την ιδιοκτησία της εταιρείας SpringHill Entertainment, ανεβάζοντας τα προ φόρων κέρδη του σε πάνω από 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Η εταιρεία SpringHill, που αξίζει 300 εκατομμύρια δολάρια, πήρε το όνομά της από το συγκρότημα διαμερισμάτων στο Άκρον του Οχάιο.

Η SpringHill Entertainment, βρίσκεται πίσω από διάφορες ταινίες, ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικές σειρές, συμπεριλαμβανομένης της δημοφιλούς εκπομπής του HBO "The Shop."

 

Η εταιρεία συνδυάζει τρεις επιχειρήσεις σε μία:

  • Το πρακτορείο μάρκετινγκ Robot Company
  • Την πλατφόρμα αθλητών Uninterrupted 
  • Τη SpringHill Entertainment, η οποία ιδρύθηκε το 2007 για να παράγει το βραβευμένο ντοκιμαντέρ "More Than A Game".

 

Επιπλέον, ο LeBron έχει μερίδιο σε επαγγελματικές ομάδες μπέιζμπολ, ποδοσφαίρου και χόκεϊ μέσω της Fenway Sports Group.

Κατέχει περίπου το 1% της FSG, που περιλαμβάνει τους Boston Red Sox, το Fenway Park, τη Liverpool F.C., το μισό της Roush Fenway Racing και το 80% του New England Sports Network

Επίσης, έχει στην κατοχή του τρία ακίνητα συνολικής αξίας περίπου 80 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων μιας έπαυλης 10 εκατομμυρίων κοντά στο Άκρον του Οχάιο, μιας έπαυλης στο Brentwood του Λος Άντζελες αξίας 23 εκατομμυρίων και μιας έπαυλης 36,75 εκατομμυρίων στο Beverly Hills.


Η επένδυση του LeBron στη Blaze Pizza, αξίας 30 εκατομμυρίων δολαρίων, αποδείχθηκε ιδιαίτερα επικερδής. 

Επένδυσε λιγότερο από 1 εκατομμύριο δολάρια για το 10% της αλυσίδας το 2012, η οποία έκτοτε έχει αναπτυχθεί σε περισσότερα από 300 καταστήματα στις ΗΠΑ και τον Καναδά. 

 


Ο LeBron έχει περισσότερα από μισό δισεκατομμύριο δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία.

Αυτό περιλαμβάνει κέρδη από την πώληση της Beats by Dre στην Apple το 2014 και μετοχές της Beachbody, που απέκτησε την εταιρεία αθλητικής διατροφής του LeBron, Ladder, το 2020.

 

Η Επιρροή του Αθλητή LeBron James στο Popular Culture

 

Ο LeBron James, ένας από τους πιο διακεκριμένους παίκτες στην ιστορία του μπάσκετ, έχει αφήσει σημαντικό αποτύπωμα στην ποπ κουλτούρα, υπερβαίνοντας τα όρια του αθλητισμού καθώς έχει επεκταθεί σε διάφορους τομείς. 
Το μότο του "More than an athlete" τον αντιπροσωπεύει πλήρως.


Στον τομέα της ψυχαγωγίας, ο LeBron έχει μπει στον χώρο του Χόλιγουντ.
Συμμετείχε και παρήγαγε την ταινία "Space Jam: A New Legacy" το sequel της εμβληματικής ταινίας του 1996 με τον Michael Jordan
Επίσης, είχε ρόλο στην ταινία "Trainwreck" και έκανε εμφανίσεις σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές. 

 

Εκτός γηπέδου, ο Λεμπρόν αξιοποίησε την πλατφόρμα του για να υποστηρίξει την κοινωνική δικαιοσύνη και να επιφέρει θετικές αλλαγές στην κοινότητά του.

Μέσω του Ιδρύματος LeBron James Family Foundation, επένδυσε εκατομμύρια δολάρια σε εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες και προγράμματα ανάπτυξης νέων, ενισχύοντας τις υποβαθμισμένες κοινότητες και παρέχοντας ευκαιρίες στις μελλοντικές γενιές να πετύχουν.

Παράλληλα, ίδρυσε το σχολείο "I PROMISE" στο Άκρον του Οχάιο, με στόχο τα παιδιά που ζουν στο όριο της φτώχιας, να λάβουν ισότιμες ευκαιρίες στην εκπαίδευση και στην ζωή. 

 

Επίσης, είναι ένθερμος υποστηρικτής του social justice movement, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα του για να μιλήσει ενάντια στις φυλετικές ανισότητες, την αστυνομική βία και άλλες κοινωνικές αδικίες, με εκστρατείες όπως το "More Than a Vote" που στοχεύει στην καταπολέμηση της καταστολής των ψηφοφόρων.

 

Ως πολιτιστικό είδωλο, ο LeBron επηρεάζει τους νέους αθλητές και τους θαυμαστές του ίδιου και του μπάσκετ παγκοσμίως, γνωστός για το work ethic του, τον επαγγελματισμό και τη δέσμευσή του στην αριστεία. 

Το όνομά του και η προσωπικότητά του αναφέρονται συχνά στη μουσική, τον κινηματογράφο και άλλα μέσα ενημέρωσης, ενισχύοντας τη διαρκή του επιρροή στην ποπ κουλτούρα. 

 

Μέσα από πλατφόρμες όπως το Uninterrupted στο οποίο είναι συνιδρυτής, ο LeBron προσφέρει στους αθλητές έναν χώρο να μοιραστούν τις ιστορίες τους και να συνδεθούν άμεσα με το κοινό, παρακάμπτοντας τα παραδοσιακά μέσα.

 

 

Μάθε για την Παγκόσμια Ημέρα Μπάσκετ!

 

 

Η επιρροή του Λεμπρόν Τζέιμς στην ποπ κουλτούρα είναι πολυδιάστατη, καθώς συνεχίζει να επηρεάζει τον αθλητισμό, την ψυχαγωγία, τις επιχειρήσεις και τα κοινωνικά ζητήματα, αφήνοντας μια διαρκή κληρονομιά πέρα από το μπάσκετ κάτι που τον έχει καταστήσει ως έναν από τους πιο influential ανθρώπους στον πλανήτη.

 

 

 

Stay tuned και ακολούθησε το Hall of Brands στο Facebook και το Instagram!

 

facebook εικονίδιο    instagram εικονίδιο

 

Μη χάνεις καμία προσφορά, τις εκπτώσεις μας, τα άρθρα μας και καμία άλλη ενημέρωση!
Γίνε Hall of Brands VIP μέλος και θα τα έχεις όλα στο e-mail σου!

 


 button for newsletter subscription

 

 

Διάβασε ακόμα στο Blog του Hall of Brands: