Not Translated
Not Translated

10+1 ΣΗΜΑΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙΣ ΕΝΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΟΜΙΜΗΣΗ

Αρθρογράφος Hall Of Famer 26/04/2019 0 Comment(s) SPORTSWEAR,

Παρότι τα τελευταία χρόνια το επίπεδο απομίμησης έχει ανέβει και πολλές φορές ακόμα και έμπειροι αγοραστές δυσκολεύονται να διακρίνουν μια «μαϊμού» από ένα ορίτζιναλ ζευγάρι, τα σημάδια είναι εκεί και περιμένουν να τα ανακαλύψεις.

 

Εμείς είμαστε εδώ και γράφουμε για να σε βοηθήσουμε να ξεχωρίζεις τα αυθεντικά Adidas, Nike, Jordan, Asics και όποιο άλλο αυθεντικό αθλητικό παπούτσι θέλεις να αγοράσεις!

1. Το εσωτερικό ταμπελάκι των παπουτσιών

Τσέκαρε το εσωτερικό ταμπελάκι, που γράφει τον επίσημο κωδικό του, το νούμερο του παπουτσιού, έχει το barcode του μοντέλου κλπ. Το  ταμπελάκι αυτό μπορεί να αναγράφει είτε διαφορετική χρονιά από τη χρονιά παραγωγής ή άσχετο κωδικό ή ό,τι να ‘ναι στα ψηφία του barcode (π.χ. 999 9999) ή η γραμματοσειρά του να είναι διαφορετική από την κλασική γραμματοσειρά που χρησιμοποιεί η εταιρία στα προϊόντα της.

2. Η μυρωδιά των παπουτσιών φανερώνει πολλά

Μπορεί να σου φανεί περίεργο αλλά τα καινούρια παπούτσια έχουν μια συγκεκριμένη μυρωδιά, οπότε… μύρισέ τα! Είναι όπως με τα καινούρια αυτοκίνητα. Με το που μπαίνεις μέσα μυρίζεις κάτι που είναι δύσκολο να το περιγράψεις, αλλά ξέρεις ότι είναι «καινουργίλα». Ε, το ίδιο ακριβώς και με τα παπούτσια. Τα ποιοτικά υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τους έχουν μια μυρωδιά που είναι αδύνατον να μπερδέψεις με οποιαδήποτε άλλη.

3. Η ταμπέλα και ο τίτλος στο κουτί

Παρατήρησε προσεκτικά την ταμπέλα στο κουτί. Στις περισσότερες απομιμήσεις, η ταμπέλα θα είναι πολύ μεγάλη ή πολύ μικρή σε σχέση με την αυθεντική. Επίσης μπορεί το χρώμα που αναγράφεται να είναι διαφορετικό σε σχέση με την παραγγελία ή ακόμα και να λείπουν λέξεις από την ονομασία του μοντέλου (π.χ. να έχεις παραγγείλει «Adidas Superstar» και στο κουτί να γράφει «Adidas Star»).

4. Η ποιότητα του κουτιού των παπουτσιών

Ψάξε το ίδιο το κουτί. Αυτά που περιέχουν απομιμήσεις είναι πιθανόν να είναι πολύ λεπτά ή οι πλευρές τους να είναι κακοκολλημένες μεταξύ τους ή να είναι πολύ μικρά ή πολύ μεγάλα σε σχέση με το ζευγάρι που περιέχουν ή να του λείπουν συγκεκριμένες ταμπέλες ή όλα αυτά μαζί καμιά φορά.

5. Τεχνάσματα στην περιγραφή και λέξεις SOS

Μακριά από όπου δείτε την περιγραφή «παραλλαγή», π.χ. «παραλλαγή Roshe One». Ουσιαστικά είναι σαν να σας λένε ότι είναι απομίμηση, απλώς το κάνουν χρησιμοποιώντας μια λέξη περισσότερο «φιλική προς τον χρήστη».

6. Ο χρόνος παράδοσης της παραγγελίας

Να είστε υποψιασμένοι αν το σάιτ από το οποίο θα αγοράσετε λέει ότι η παραγγελία σας θα αποσταλεί σε περισσότερες από 10 μέρες. Αυτό είναι ισχυρό στοιχείο ότι πρόκειται για απομίμηση. Οι εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι των εταιριών, στον αντίποδα, έχουν απόθεμα και στις περισσότερες περιπτώσεις μπορούν να εξυπηρετήσουν την παραγγελία σας σε 1-3 εργάσιμες ημέρες.

7. Τα στοιχεία επικοινωνίας του site

Το σάιτ από το οποίο σκοπεύετε να αγοράσετε οφείλει να έχει σαφή στοιχεία επικοινωνίας σε εμφανή θέση και να είναι σε θέση να απαντήσει σε οποιοδήποτε e-mail σας σε δύο το πολύ εργάσιμες ημέρες. Αν δεν υπάρχουν στοιχεία ή το μέιλ είναι ψεύτικο ή αργούν να απαντήσουν… του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ!

8. Περιεργάσου προσεκτικά τα παπούτσια που παρέλαβες

Παρατήρησε το παπούτσι. Βλέπεις π.χ. κάπου βινύλιο ή δερματίνη αντί για δέρμα; Είναι πιο σκληρό απ’ όσο θα έπρεπε; Η σόλα δείχνει πλαστική αντί για λαστιχένια; Έχει διπλή ή μονή ραφή;

9. Φόρεσε τα καινούρια σου παπούτσια

Φόρεσε το παπούτσι. Το νιώθεις εντάξει στο πόδι σου; Μήπως, παρότι είσαι βέβαιος/η ότι έχεις παραγγείλει το σωστό νούμερο, το αισθάνεσαι μικρό ή να σε στενεύει; Το «πατάς» καλά; Μήπως το παπούτσι μυρίζει έντονη ιδρωτίλα μετά τις πρώτες κιόλας χρήσεις; Δεν θα ‘πρεπε…

10. Μη σε ξεγελά η χώρα προέλευσης

Σημαντικό: Μην ψαρώνεις όπως παλιότερα όταν βλέπεις ότι το παπούτσι είναι «made in China» ή «made in Indonesia» ή «made in Vietnam» κ.ο.κ. Δεν είναι μούφα, καθότι πλέον οι περισσότερες μεγάλες εταιρίες εκεί τα φτιάχνουν κι όχι στην Αμερική ή τη Γερμανία. Με δικές τους πρώτες ύλες βέβαια, αλλά με τη γραμμή παραγωγής να εδρεύει πλέον εκεί.

Extra Tip για να ξεχωρίζεις το καλό παπούτσι: Κριτικές

Σε τελική ανάλυση, αν έχεις κακό προαίσθημα για κάποιο σάιτ, αν κάτι δεν σου κολλάει παρότι δεν μπορείς να το συγκεκριμενοποιήσεις, ψάξ' το περισσότερο λ.χ. βρες τις κριτικές που έχουν αφήσει γι’ αυτό άλλοι αγοραστές. Τα λεφτά σου είναι στο κάτω-κάτω, δεν θες να τα πετάξεις.

 

Σε κάθε περίπτωση, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι αυτό που παραγγέλνεις είναι το σωστό παπούτσι και δεν θα το… κατεβάσουν από το δέντρο για να στο στείλουν, φρόνιμο είναι να αγοράζεις από e-shops που φέρουν την επίσημη εξουσιοδότηση της εταιρίας για να πωλούν τα προϊόντα της.

 

Σαν το hallofbrands.gr καλή ώρα.


Το e-shop από όπου παραλαμβάνεις αυτό ακριβώς που αγόρασες.  

 

 

 

Μη χάνεις τις προσφορές, τις εκπτώσεις μας, τα άρθρα μας και καμία άλλη ενημέρωση!
Γίνε Hall of Brands VIP μέλος και θα τα έχεις όλα στο e-mail σου!
 
button for newsletter subscription